ua en ru

У Дніпропетровській області СБУ викрила розтрату понад 2 млн гривень бюджетних коштів

У Дніпропетровській області СБУ викрила розтрату понад 2 млн гривень бюджетних коштів Фото: СБУ

Правоохоронці затримали посадовця, який організував оборудку з бюджетними коштами

У Дніпропетровській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили розтрату понад 2 млн бюджетних коштів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники СБ України спільно з прокуратурою та фіскальною службою викрили механізм розкрадання чиновниками державних коштів, виділених на проведення та реалізацію землевпорядних проектів у Кривому Розі у Дніпропетровській області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, протягом 2015-2016 років з міського бюджету було виділено приватним підрядникам майже 4 млн гривень на проведення вказаних робіт. У ході перевірки документації СБУ встановила, що реальний обсяг наданих послуг не відповідає звітним даним більше ніж у два рази.

"Понад два мільйони гривень комерсанти привласнили за змовою з керівником одного з управлінь Криворізької міської ради. Оперативники СБ України задокументували, що гроші перераховувалися на рахунки фіктивних фірм та виводились у "тінь", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці затримали посадовця, який організував оборудку з бюджетними коштами, йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чиновників Запорізької АЕС підозрюють у зловживаннях на 18 млн гривень.