ua en ru

У Дніпропетровській області поліцейські вилучили у дівчат 10 гранат

У Дніпропетровській області поліцейські вилучили у дівчат 10 гранат Фото: Національна поліція

Дівчата везли гранати із зони проведення АТО

У Дніпропетровській області поліція вилучила у двох дівчат 10 гранат, які ті намагалися вивезти із зони проведення АТО. Про це повідомляє прес-служба обласний Національної поліції.

"При огляді 18-та 22-річних пасажирок автомобіля "Фіат", мешканок Львова та Львівської області, поліцейські Павлоградського взводу батальйону дорожньо-патрульної служби виявили 10 гранат Ф-1, РГД-5, 8 гранат РГН і 10 запалів до них,а також 4 патрона", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що дівчат затримали вчора, 24 жовтня, на блокпосту "Андроновка".

Водій розповіла, що дівчат підібрала в Донецькій області і везла до Львова. Самі ж порушниці дати будь-які пояснення з приводу вилучених у них предметів відмовилися.

На даний момент вирішується питання про відкриття кримінального провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 ("Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами) Кримінального кодексу України.

У Дніпропетровській області поліцейські вилучили у дівчат 10 гранатУ Дніпропетровській області поліцейські вилучили у дівчат 10 гранатУ Дніпропетровській області поліцейські вилучили у дівчат 10 гранатУ Дніпропетровській області поліцейські вилучили у дівчат 10 гранат

Фото: у Дніпропетровській області поліцейські вилучили у дівчат 10 гранат

Нагадаємо, з початку 2016 року співробітники Служби безпеки України вилучили з незаконного обігу близько 300 одиниць зброї та 1,2 тис. гранат.