ua en ru

У Дніпропетровській області виявили закопаними особисті речі загиблих в "Іловайському котлі"

У Дніпропетровській області виявили закопаними особисті речі загиблих в "Іловайському котлі" Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Речі загиблих військових були закопані у мішках на території фермерського господарства

У Дніпропетровській області волонтери виявили закопаними особисті речі загиблих в "Іловайському котлі". На місце знахідки викликали правоохоронців, йдеться у повідомленні Національної поліції.

Зазначається, що повідомлення про виявлення волонтерами 36 мішків з особистими речами загиблих в "Іловайському котлі" бійців, надійшло до поліції у вівторок, 15 травня, близько 14-ї години.

Під час виїзду на події слідчо-оперативна група Новокодацького відділення поліції м. Дніпра виявила під шаром ґрунту речові докази за кримінальною справою, яка була відкрита у 2014 році за ст. 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя військовослужбовця).

"На сьогодні встановлено, що у 2014 році речові докази були передані на зберігання до фермерського господарства у зв’язку з відсутністю приміщення з відповідними санітарними нормами у відділенні поліції. З яких причин упродовж тривалого терміну за вказаними речовими доказами не було прийнято законного рішення, встановить службова перевірка", - повідомили у поліції.

Нагадаємо, у серпні 2017 року повідомлялось, що у ході розслідування Іловайської трагедії слідство встановило, що при розстрілі армією РФ української колони при виході з так званого Іловайського котла загинули 366 військових, ще понад 400 отримали поранення і близько 300 потрапили в полон.