ua en ru

У Дніпропетровській області чоловік загинув від вибуху гранати

У Дніпропетровській області чоловік загинув від вибуху гранати Фото: граната (nastol.com.ua)

Ще двоє чоловіків отримали осколкові поранення від вибуху

У середу, 9 серпня, в місті Новомосковську біля магазину на перехресті вулиці Заводській та провулку Толстого в місті в результаті вибуху гранати загинув 59-річний місцевий житель.Про це передає прес-служба обласної поліції.

Повідомляється, що вибух стався біля магазину. Поруч з чоловіком у момент вибуху перебували двоє студентів 18 і 19 років. З численними осколковими пораненнями верхніх і нижніх кінцівок вони були спрямовані в хірургічне відділення лікарні.

Під час спілкування з правоохоронцями молоді люди не змогли пояснити причину вибуху. Тому співробітники кримінальної поліції негайно організували необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення обставин злочину та особи зловмисника.

Оперативники з'ясували, що причиною вибуху стала помста і неприязнь один до одного двох жителів мікрорайону Кулебовка. В ході слідчих і розшукових заходів був встановлений недруг загиблого пенсіонера. Ним виявився 57-річний раніше судимий місцевий житель. Він зізнався у скоєному і дав показання про обставини події. Підозрюваний розповів, що між ним і загиблим протягом тривалого часу склалися погані відносини. Тому коли він побачив недруга, який стояв біля магазину, у нього виникла ідея кинути в його бік гранату. Зловмисник пояснив, що знайшов боєприпас поблизу військової частини.

Під час огляду місця події у бетонної плити поліцейські вилучили фрагменти гранати - численні металеві осколки, кільце, зразки поверхні землі та інші речові докази.

altaltalt

Фото: місце події (поліція Дніпропетровської області)

Начальник місцевої кримінальної поліції підполковник Андрій Клименко заявив, що зловмисника затримали. Йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. За скоєне зловмиснику загрожує від 10 до 15 років ув'язнення або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше Печерський райсуд Києва за клопотанням Київської місцевої прокуратури №6 обрав для чоловіка, який погрожував підірвати гранати в приміщенні Київської клінічної лікарні №12, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.