ua en ru

У Дніпропетровській області чоловік погрожував перехожим підірвати гранату

У Дніпропетровській області чоловік погрожував перехожим підірвати гранату Фото: у Дніпропетровській області чоловік погрожував перехожим підірвати гранату (dp.npu.gov.ua)

Поліцейські чоловіка затримали

У четвер, 30 серпня, у Дніпропетровській області в місті Першотравенськ поліцейські затримали чоловіка, який погрожував перехожим підірвати гранату. Про це повідомляє прес-служба Головного управління у Дніпропетровській області.

Як зазначають у поліції, інцидент стався близько 9 годин вечора.

"Очевидиця викликала поліцейських, детально змалювала прикмети чоловіка та повідомила, куди він направився", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали підозрюваного біля меморіалу Слави. Він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Предмет, схожий на бойову гранату Ф-1 вилучили та направели на експертизу.

"Чоловіка доставили до відділення поліції для з’ясування всіх обставин. Виявилося, що він вже був неодноразово засудженим", - йдеться у повідомленні.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3-х до 7 років.

Нагадаємо, що у Донецькій області сапери перевіряють школи перед початком навчального року.

Також додамо, що в Лимані Донецької області 5 червня близько 2 годин ночі невідомі кинули три гранати в житловий будинок, де проживають чотири людини.