ua en ru

У Дніпропетровській області кардинально реконструюють понад 25 шкіл, - Резніченко

У Дніпропетровській області кардинально реконструюють понад 25 шкіл, - Резніченко Фото: Валентин Резніченко

В області розробляють концепцію внутрішнього оздоблення навчальних закладів

В Дніпропетровській області понад 25 шкіл будуть повністю реконструйовані, як зовні, так і всередині. Про це заявив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко, передає прес-служба облдержадміністрації.

"У 2017 році проводиться зовнішня реконструкція 25 шкіл. В наступному році будемо проводити реконструкцію цих та інших шкіл всередині. Ми розробляємо концепцію внутрішнього оздоблення навчальних закладів, в якій детально описано та візуалізовано кожен елемент. Ця концепція буде застосовуватися до кожної конкретної школи при внутрішньої реконструкції", - зазначив Резніченко.

За словами голови ОДА, в навчальних класах буде нормальна акустика, можливість встановити проектор, тканинні ролети замість штор, столи підвищеної зносостійкості з HPL-панелей, наливна підлога, а також стіни у вигляді панелей, на яких можна писати маркером і вішати будь-які малюнки та оголошення.

"Ми також плануємо створити колірну навігацію - кожен кабінет у залежності від предмета отримає свій колір. У таких школах все буде просто, але при цьому сучасно, відкрито і акуратно", - заявив Резніченко.

Як раніше заявляв Резніченко, зростання регіональних соціально-економічних показників Дніпропетровської області є одним з реальних результатів процесу децентралізації в країні.

"Ми реалізуємо ініціативи президента Петра Порошенка, що стосуються процесів децентралізації в державі, демонструючи на конкретних справах, наскільки розширилися можливості для місцевих громад", - зазначив Резніченко.