ua en ru

В Дніпропетровській області чиновники "Укрзалізниці" завдали державі збитків на 20 млн гривень

В Дніпропетровській області чиновники "Укрзалізниці" завдали державі збитків на 20 млн гривень Фото: чиновники "Укрзалізниці" завдали державі збитки

Нацполіція викрила схему незаконного заволодіння державними коштами

В Дніпропетровській області чиновники "Укрзалізниці" завдали державі збитків на 20 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Дніпропетровської області.

Було встановлено, що службові особи регіональної філії ПАТ "Укрзалізниця" закуповували продукцію низької якості за завищеною ціною. Під час тендерних процедур посадовці використовували підроблені документи з недостовірними даними. З метою легалізації незаконних схем чиновники використовували реквізити товариств з ознаками фіктивності.

"В рамках відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) провадження було проведено 5 обшуків, під час яких вилучена фінансово-господарська документація, комп’ютерна техніка та гроші в загальній сумі 120 тис. гривень та 8 тис. євро. Також отримано покази свідків, що підтверджують незаконну схему збагачення", - повідомляють в Нацполіції.

Нагадаємо, уДніпрі сталася перестрілка, є постраждалі. Після вживання спиртних напоїв у кафе між двома компаніями виник конфлікт.