ua en ru

У Дніпропетровській обл. на травневі вводять посилений режим охорони порядку

У Дніпропетровській обл. на травневі вводять посилений режим охорони порядку Фото: патріотичні організації допомагатимуть правоохоронцям патрулювати вулиці

Притягнуто понад 4 тис. правоохоронців

Понад 4 тис. правоохоронців будуть залучені до охорони громадського порядку в Дніпропетровській області, з яких 1,4 тис. - в Дніпропетровську, і 1,2 тис - у Кривому Розі. Про це на спільній прес-конференції повідомили голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко та керівники силових відомств регіону, передає РБК-Україна.

Резніченко поставив завдання максимально підвищити готовність спецслужб і забезпечити охорону громадського порядку. Також він звернувся до всіх політичних сил регіону з проханням залишити політичні розбіжності заради безпеки людей. За його словами, зараз будь-які провокації на руку тільки ворогові.

Тимчасово виконуючий обов'язки начальника ГУМВС України в Дніпропетровській області Олександр Мірошниченко повідомив про посилення охорони стратегічних об'єктів, посиленої уваги до 22 знаходяться в області блокпостам. В громадських місцях буде працювати 80 камер спостереження, виявляють підозрілих громадян.

Як доповів начальник Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області Вадим Поярков, в рамках підготовки до травневих свят СБУ сформували перелік 236 об'єктів можливих терористичних посягань. Охорона цих об'єктів буде підвищена.

Крім того, на Дніпропетровщині запроваджено патрулювання збройної мобільною групою СБУ, цілодобово функціонує оперативно-слідча група, яка невідкладно здійснює виїзди за повідомленнями, які надходять на телефони «довіри» та «гарячої лінії» СБУ та інших правоохоронних органів.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Головного управління ДСНС в Дніпропетровській області Андрій Кульбач, під час травневих свят в регіоні на чергуванні цілодобово буде працювати 122 одиниці техніки та понад 500 чоловік особового складу. У разі ускладнення пожежної і техногенної обстановки та виникнення надзвичайних ситуацій передбачений резерв сил і засобів - 182 одиниць техніки і близько 800 чоловік особового складу.

Губернатор додав, що представники патріотично налаштованих організацій, в тому числі, і "Правого сектора", вже сьогодні допомагають забезпечувати порядок і спокій на території Дніпропетровської області.