ua en ru

Дніпропетровська облрада закликає Януковича навести лад в Україні

Депутати Дніпровського обласної ради закликали Президента України Віктора Януковича навести порядок в країні.

Депутати Дніпровського обласної ради закликали Президента України Віктора Януковича навести порядок в країні. Про це йдеться у зверненні, затвердженому на 24-й позачерговій сесії облради 23 січня, до Януковича, передає кореспондент РБК-Україна.

У зверненні депутати висловили невдоволення та занепокоєння подіями, що відбуваються в Києві, зокрема, активністю екстремістських угрупувань, що розпалюють масові заворушення в столиці. Депутати закликали Президента використовувати всі заходи, передбачені Конституцією і законами України, щоб навести порядок в країні, а громадян - не вестися на провокації.

"Дніпропетровська обласна рада висловлює своє глибоке обурення з приводу поточних подій у столиці нашої держави - Києві. Учасники вуличних зіткнень 19-20 січня остаточно перетнули кордон між мирними протестами і масовими заворушеннями", - йдеться в повідомленні.

Депутати облради заявили, що опозиція не здатна тримати ситуацію під контролем.

"Опозиційні "лідери", які протягом двох місяців штовхали і штовхають людей на протистояння... сьогодні намагаються відхреститися від ситуації, яку створили власними руками", - написали депутати.

Політики також заявили про підтримку політики Президента.

"Тому ми заявляємо про підтримку політики Президента України і його зважених рішень", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 21 січня текст звернення було прийнято на засіданні Президії Дніпропетровської облради.