ua en ru

Дніпропетровські активісти влаштували "сміттєву люстрацію" директор оперного театру

Кілька десятків людей у приміщенні Дніпропетровського театру опери та балету намагалися змусити його директора Олександра Шароварова написати заяву про звільнення, закидали яйцями та кинули у смітник, передає кореспондент РБК-Україна

Як розповів активіст дніпропетровського Евромайдана, керівник організації "Майдан Січеслав" Віктор Романенко, на його адресу, а також на адресу голови так званого Люстраційного комітету Таміли Ульянової, протягом декількох місяців надходили скарги від працівників театру. Зокрема, люди страждали через свою проукраїнську позицію, їм урізали зарплату. Також стало відомо, що в театрі виготовлялися прапори РФ.

За словами Романенка, він звертався у цьому зв'язку до правоохоронних органів, однак реакції не було.

Коли вони зайшли в кабінет директора театру, то знайшли там прапор Російської Федерації. Директор це заперечує.

Також активісти звинуватили Шаповалова у близьких зв'язках з родиною Вілкул.

Після того, як він відмовився писати заяву про звільнення, пославшись на те, що потрібно спочатку провести збори трудового колективу, активісти вивели його на задній двір театру, закидали яйцями і помістили в сміттєвий бак.

За словами Романенка, завтра відбудеться зустріч з главою ГУ МВС у Дніпропетровській області Віталієм Глуховерею, де активісти мають намір підняти це питання.

Як стало відомо з повідомлення прес-служби ГУМВС України в Дніпропетровській області, директор Дніпропетровського театру опери та балету звернувся до Кіровського РВ Дніпропетровського міського управління міліції з заявою про те, що щодо нього група осіб скоїла хуліганські дії.

У той же час, з відповідною заявою в райвідділ міліції звернулися дві особи, які повідомили, що у приміщенні Театру опери та балету щодо них були вчинені хуліганські дії.

Всі заяви зареєстровані. Проводиться перевірка.

Відомо, що "люстратор" Таміла Ульянова, в жовтні 2014 року була однією з організаторів "сміттєвої люстрації" щодо обіймав у той час посаду обласного прокурора Романа Федика. Тоді вона відкрито заявляла, що діє в інтересах Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, учасники акції "Прийди і відкрий міськраду" у Харкові облили зеленкою і кинули в сміттєвий бак депутата Харківської міської ради, представника Партії регіонів Володимира Скоробогача.