ua en ru

"Дніпропетровськгаз" пропонує споживачам стати повноправними власниками газових мереж у своїх домах

З 1 травня 2016 року ПАТ "Дніпропетровськгаз" почало роботу по укладанню Актів розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін між газорозподільною компанією та споживачем. Такий акт є офіційним документом, що підтверджує право власності споживача на газові мережі, які знаходяться всередині будинку, заявили в прес-службі компанії.

Як зазначається, з моменту підписання Акта власник будинку зможе на свій розсуд визначати компанію-підрядника по обслуговуванню газового обладнання та обсяг необхідних робіт. У той же час газорозподільна компанія залишає за собою обов'язок безкоштовного усунення аварійних ситуацій і ліквідації виявлених витоків газу. Разом з підписанням Актів розмежування власникам газових мереж буде запропоновано укласти договір з ПАТ "Дніпропетровськгаз" на виконання безкоштовного планового технічного обслуговування газових мереж, додали в прес-службі.

"На газовому ринку України відбуваються події, які не мають аналогів у минулому, - пояснює перший заступник Голови Правління - головний інженер ПАТ "Дніпропетровськгаз" Тетяна Бузовська. - Адже з моменту підписання цього документа чітко і прозоро визначається межа відповідальності між власником житла і газорозподільною компанією за експлуатацію та обслуговування газопроводу".