ua en ru

"Дніпропетровськгаз" інвестує в газорозподільну систему області 1 млн гривень

"Дніпропетровськгаз" інвестує в газорозподільну систему області 1 млн гривень

У компанії розповіли, які роботи мають намір провести до серпня 2017

ПАТ "Дніпропетровськгаз" протягом травня-серпня 2017 року виконає основні технічні роботи на газорозподільній мережі регіону для забезпечення стабільних поставок газу в опалювальний період. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Так, за цей час фахівці компанії обстежать майже 6,8 км газопроводів, перевірять роботу 579 газорегуляторних пунктів і 1512 шафових регуляторних пунктів, замінять 384 крана і засувки. На це компанія направить 1 млн гривень.

"90% робіт з обстеження, ремонту і профілактики газорозподільної системи області, підготовки її до майбутнього опалювального періоду ПАТ "Дніпропетровськгаз" намагається виконати саме влітку, - коментує технічний директор компанії Сергій Бачурін. - Адже теплий час - період, коли роботи реально виконати з мінімальними незручностями для споживачів і підготувати мережі області до опалювального сезону. Однак через сезонне надходження коштів тарифу на розподіл, які залежать від обсягів споживання газу, компанія не може в повному обсязі профінансувати влітку всі заплановані ремонтні роботи".

За два з половиною місяці фахівці ПАТ "Дніпропетровськгаз" виконали поточний ремонт 389 газорегуляторних пунктів. Крім того, працівники компанії обстежили 4,2 тис. км газопроводів високого, середнього і низького тисків і провели зварювальні роботи, пов'язані з заміною запірних пристроїв, ущільнювальних елементів на засувках і заміною фланців.

Також у цьому році заплановано замінити 6,41 км застарілих, аварійних газових мереж на суму 1,8 млн грн, морально застарілих ліній редукування ГРП, ШРП на суму 6,6 тис. грн, 65 аварійних шафових регуляторних пунктів на суму 11 8 тис. грн. З метою скорочення втрат газу компанія замінить 28 одиниць шафових регуляторних пунктів на комбіновані будинкові регулятори тиску загальною вартістю майже 500 тис. грн.