ua en ru

У Дніпропетровську триває збір крові для поранених під Мар'їнкою

У Дніпропетровську триває збір крові для поранених під Мар'їнкою Фото: донори крові

Наразі є потреба у крові всіх груп і резусів

Жителі Дніпропетровська масово здають кров для бійців, поранених під Мар'їнкою Донецької обл. Збір крові проходить на базі обласної станції переливання крові та чотирьох її відділень, що діють в міських лікарнях, а також у районній лікарні Новомосковська, повідомляє Радіо Свобода.

"За словами лікарів, тільки за перші дві з половиною години акції в одному пункті - обласній станції переливання крові - зареєструвалися понад 120 охочих здати кров", - йдеться у повідомленні.

Узяту в донорів кров розділяють на плазму та еритроцити, плазму відправляють на заморожування та зберігання, еритроцити після апробації - до медичних закладів міста.

"Сьогодні відгукнулося багато людей, щоб здати кров для поранених учасників АТО. Поранені потребують крові щодня. Коли доправляли бійців до лікарні імені Мечникова, там була потреба в крові четвертої та третьої груп з позитивним резусом. На кожного пораненого треба було чимало крові - по два, по три літра. А зараз потрібна кров кожної групи, адже надійшло чимало поранених, і в кожного своя група. Ми будемо працювати до останнього відвідувача: чим більше людей прийде, тим краще", - сказала заступник керівника медичної частини станції Валентина Кащак.

Відзначимо, що у зв'язку з подіями в Мар'їнці вчора, 3 червня 2015 р., до Дніпропетровська привезли понад 30 бійців, поранених в АТО, 20 із них - з-під Мар'їнки. У зв'язку з цим, з 4 червня 2015 р. оголосили прийом донорської крові, який триватиме і у суботу, 6 червня.

Нагадаємо, сили АТО відновили лінію оборони в районі Мар'їнки.