ua en ru

У Дніпропетровську виявлено "перевалочний пункт" терористів ИГИЛ, - СБУ

У Дніпропетровську виявлено "перевалочний пункт" терористів ИГИЛ, - СБУ Фото: підроблені документи на ім'я громадянки Узбекистану

В орендованій квартирі СБУ затримали двох росіянок

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) виявили в Дніпропетровську новий "перевалочний пункт", який використовувався для тимчасового перебування членів терористичної організації "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ИГИЛ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"В орендованій квартирі правоохоронці затримали двох громадянок Російської Федерації. Співробітники спецслужби з'ясували, що жінок було видворено з території Туреччини та Єгипту за підозрою в причетності до терористичної діяльності", - йдеться в повідомленні.

В Україну ісламісти нелегально прибули з Росії. Затримані планували виготовити підроблені документи для поїздки в Сирію транзитом через Туреччину.

Повідомляється, що одна з исламисток для підтвердження своєї особи надала співробітникам СБУ підроблений паспорт, виданий на ім'я громадянки Узбекистану, з фальшивими штампами про перетин державного кордону України. При собі жінки зберігали рукописні тексти, які пропагують міжрелігійну ворожнечу.

У Дніпропетровську виявлено "перевалочний пункт" терористів ИГИЛ, - СБУ

(Фото - у затриманих знайшли тексти, які пропагують міжрелігійну ворожнечу)

Відносно громадянки РФ, яка надала підроблені документи, відкрито кримінальне провадження за ст. ст. 358 КК України. Її співвітчизницю примусово повернуть в країну постійного проживання або третю країну із забороною в'їзду в Україну на три роки.

Нагадаємо, СБУ заблокувала канали переправлення бойовиків міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" (ИГИЛ) через Україну і Туреччину в сирійсько-іракську зону.