ua en ru

У Дніпропетровську диверсанти ЛНР збиралися підірвати міст, - СБУ

У Дніпропетровську диверсанти ЛНР збиралися підірвати міст, - СБУ Фото: у Дніпропетровську затримали диверсантів

Серед диверсантів виявився співробітник міліції

У Дніпропетровську диверсанти так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) збиралися підірвати Кайдакская автомобільний міст через Дніпро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України (СБУ).

"У Дніпропетровську СБУ знешкодила диверсійну групу, яка готувалася підірвати міст Співробітники Служби безпеки України спільно з міліцією викрили у Дніпропетровську диверсійну групу "ЛНР", яка готувала ряд терористичних актів у регіоні. Двох учасників групи правоохоронці затримали на Кайдакском автомобільному мосту через Дніпро, який вони планували підірвати. У диверсантів вилучено три гранати Ф-1 та РГД-5 і 6 запалів до них. У той же день співробітники спецслужби затримали ще двох членів групи, один з яких виявився співробітником райвідділу міліції", - йдеться в повідомленні.

У Дніпропетровську диверсанти ЛНР збиралися підірвати міст, - СБУ

Фото: у Дніпропетровську затримали диверсантів

Під час обшуків у терористів правоохоронці вилучили два револьвери, перероблених під бойові патрони, портативні радіостанції, холодну зброю, чотири підроблені паспорти громадян України, комп'ютерну техніку тощо.

Затримані визнали свою причетність до вибуху гранати у дворі Амур-Нижньодніпровського районного військового комісаріату Дніпропетровська, скоєного 12 вересня. Вони також збирали і передали терористам ЛНР інформацію про дислокації підрозділів Збройних сил України, задіяних в АТО добровольчих батальйонів і волонтерських центрах.

Слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Затриманим оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення можливої причетності диверсантів до інших злочинів.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області СБУ викрила мережу незаконного обігу зброї.