ua en ru

Дніпропетровська область щомісяця перераховувала команді Януковича 2 млрд гривень, - Єнін

Дніпропетровська область щомісяця перераховувала команді Януковича 2 млрд гривень, - Єнін Фото: заступник генпрокурора Євген Єнін

Суми виводилися за межі України за допомогою спеціальних фінансових схем

З території Дніпропетровської області щомісяця команді екс-президента України Віктора Януковича перераховувалися 2 млрд гривень. Про це розповів заступник генерального прокурора Євген Єнін в програмі "Про політику" в ефірі каналу "Еспрессо" у вівторок, 20 вересня.

"Значна кількість фінансових махінацій за час уряду Януковича фактично у всіх можливих сферах господарської діяльності...реалізувалася на так званих фінансових "майданчиках", наприклад, лише з території Дніпропетровської області щомісяця надходила "готівка" у сумі близько 2 млрд гривень...після цього зазначені кошти переводилися в валюту і переводилася за кордон", - сказав Єнін.

Він уточнив, що такі суми виводилися за межі України за допомогою спеціальних фінансових схем через конвертаційні центри, а також за допомогою ПДВ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Латвія надасть Україні допомогу у поверненні заарештованих коштів чиновників Януковича.