ua en ru

З "Дніпром" буде те ж, що і з "Металістом", - Маркевич

З "Дніпром" буде те ж, що і з "Металістом", - Маркевич Фото: Мирон Маркевич

Український футбольний тренер Мирон Маркевич розповів, як працював останні місяці в "Дніпрі"

Український футбольний тренер Мирон Маркевич розповів, як працював останні місяці в "Дніпрі". Про це повідомляє "Експрес".

"Біда прийшла тоді, коли її ніхто не чекав. Ми вийшли у фінал Ліги Європи, команда на ходу, на слуху у всій Європі. Нам потрібно було підсилити ще дві-три позиції і ми спокійно могли йти в Лігу чемпіонів. І тут все почалося. Пішов Коноплянка, Калініч пішов... Зарплату перестали виплачувати взагалі. Тоді я зрозумів, що це кінець", - сказав Маркевич.

"Але за два роки роботи в цьому клубі я так і не зрозумів їх маркетингової та трансферної політики. Ніякої стратегії, ніхто ні за що не відповідає. Все залежить від бажання і рішення тільки однієї людини. Я до сих пір так і не розумію, що це було. Як можна було знищити таку команду, як можна було залізти в такі борги, маючи на руках величезний людський капітал? Команда дійсно була класна, самі футболісти не хотіли нікуди йти, але ситуація змусила їх покинути "Дніпро". Якби була поставлена нормальна трансферна політика, цій ситуації можна було уникнути. Але ніхто цього не хотів робити. Тепер мені очевидно, що власник "Дніпра" просто хоче втопити цю команду, знищити. Але "Дніпро" - це ж не просто команда. Це бренд, це гордість міста й області. Це історія цілого регіону, яку знищив один чоловік. Що ж, нехай це буде на його совісті", - продовжив екс-тренер.

"І з ним буде те ж, що і з "Металістом". А який інший вихід, якщо власнику футбол не цікавий? Він неодноразово говорив, що футбол йому до лампочки. Граєте собі там, ну і грайте. Що може врятувати команду? Тільки бажання президента. Якщо він погасить всі борги, з клубу знімуть санкції і можна буде відновлювати команду. Я сумніваюся, що інший інвестор захоче брати команду з більш ніж 20-мільйонними боргами", - додав Мирон Богданович.

Нагадаємо, Маркевич прийняв "Дніпро" у 2014 рік і закінчив працювати з командою в 2016.