ua en ru

"Дніпрогаз" інвестував у модернізацію газових мереж понад 10 млн гривень у 2015

ПАТ "Дніпрогаз" інвестувало в модернізацію газових мереж понад 10 млн грн. у 2015 році. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Наголошується, що виконання інвестпрограми ускладнюється через подорожчання матеріалів і зниження обсягів споживання газу. У минулому році підприємством було транспортовано 790,5 млн куб. м природного газу, що на 25% менше, ніж у 2014 році.

"Всі кошти, які надходять у ПАТ "Дніпрогаз" як плата за послуги з транспортування природного газу - тобто тарифна виручка - витрачаються на виробничу діяльність і фінансування інвестиційної програми. Інвестпрограма "Дніпрогазу" затверджується НКРЭКУ. На сьогодні частка фінансування інвестиційної програми за рахунок встановленого тарифу є надто малою. Це пов'язано з тим, що якщо звичайна вартість 1 куб. м газу для побутових споживачів становить 7,188 гривень, то середньозважений тариф на розподіл, встановлений для "Дніпрогазу" в цій ціні становить всього 0,31 грн. або 4,3%. З них на фінансування інвестпрограми направляється 0,03 грн або 0,4 % від ціни на газ, яку платить споживач", - сказано в повідомленні прес-служби.

У цілому за результатами роботи компанії в 2015 році на підтримання в робочому стані державних газорозподільних мереж з метою забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання було спрямовано 10,1 млн гривень.

"Проведення капітальних ремонтів та реконструкції газопроводів виконується з метою підвищення рівня надійності систем газопостачання, - пояснює перший заступник голови правління - головний інженер ПАТ "Дніпрогаз" Юрій Безпрозваний. - Фахівцями компанії за минулий рік замінено понад 1 км аварійних газопроводів, відремонтовано та замінено 50 одиниць засобів захисту від електрохімічної корозії, виконано капітальний ремонт обладнання майже 40 регуляторних пунктів, проведена заміна вимикаючих пристроїв у трьох газових колодязях".

У прес-службі "Дніпрогазу підкреслили, що з-за значного терміну експлуатації газотранспортна система міста вимагає чималих капіталовкладень для її реконструкції та модернізації. Однак існуючі труднощі і недостатній рівень фінансування ПАТ "Дніпрогаз" у 2015 році не завадили лише першочерговим регламентних робіт на газових мережах Дніпропетровська та Дніпропетровського району.