ua en ru

У Дніпрі виявили реабілітаційний центр з незаконно утримуваними пацієнтами

У Дніпрі виявили реабілітаційний центр з незаконно утримуваними пацієнтами Фото: прокуратура відкрила справу за незаконне позбавлення волі (РБК-Україна)

В центрі не менше 11 осіб проходили "реабілітацію" проти своєї волі

У Дніпрі правоохоронці виявили так званий "реабілітаційний центр", у якому незаконно утримувалися 11 осіб. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Дніпропетровської області.

Повідомляється, що люди нібито проходили курс реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності і утримувалися в так званому "реабілітаційному центрі", який розташовувався в приватному будинку, практично непридатному для проживання.

"На підставі договору оренди вказане приміщення використовувалося одним із благодійних фондів. Під час огляду місця події правоохоронці встановили перебування в будинку тридцяти осіб, одинадцять з яких - проти власної волі", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура встановлює обставини, за яких потерпілі потрапили в центр, а також з'ясовує застосування до них фізичного або психологічного насильства. Відкрито кримінальну справу за незаконне позбавлення волі 11 осіб.

altaltaltalt

Фото: реабілітаційний центр в Дніпрі

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві поліція припинила діяльність незаконних реабілітаційних центрів. У цих закладах за відмову добровільно проходити "лікування", в тому числі забороненими психотропними препаратами, до пацієнтів застосовували фізичну силу і тримали в окремих приміщеннях, схожих на підвали.