ua en ru

У Дніпрі збудували Південну об'їзну

У Дніпрі збудували Південну об'їзну Фото: у Дніпрі збудували Південну об'їзну (прес-служба)

У Дніпрі у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" завершується будівництво Південного обходу протяжністю 7 км. Нова магістраль з’єднала Запорізьку трасу та Південний міст у Дніпрі. Для обласного центру це перша об’їзна дорога в його історії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка.

"Загалом у регіоні будують три магістралі. Трасу в напрямку Києва, Південний та Північний обходи Дніпра. На фініші - роботи на новій дорозі, що з’єднує трасу Н-08 із Південним мостом. Завдяки цій артерії транзитний великогабаритний транспорт більше не псуватиме вулиці міста й не створюватиме заторів", - повідомив Валентин Резніченко.

Південний обхід Дніпра має чотири смуги. На перетині з вулицею Аеропортівською дорожники спорудили дворівневу розв’язку, аби зручно було дістатися летовища. Там, де автошлях проходить уздовж полів, звели шляхопровід - для проїзду сільгосптехніки.

У Дніпрі збудували Південну об'їзну

"Південний обхід звели за сучасними стандартами. Нині завершуємо наносити розмітку. Вона із пластику. Цей матеріал має підвищену зносостійкість та світлоповертаючі властивості. Вночі підсвічується, відбиваючи у темряві світло фар", - розповів начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

На окремих ділянках зараз встановлюють додаткове освітлення. Ліхтарями оснастять розв’язки та підхід до мосту.