ua en ru

У Дніпрі демонтують засклені балкони та лоджії з історичних будівель

У Дніпрі демонтують засклені балкони та лоджії з історичних будівель Фото: засклені балкони у Дніпрі (maxim-nm.livejournal.com)

Загалом у Дніпрі реставрують 10 таких фасадів

У Дніпрі будуть демонтовувати засклення балконів та лоджій на фасадах історичних будівель. Відповідне рішення ухвалили депутати міської ради Дніпра під час сесії у середу, 25 квітня. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міськради.

Зазначається, що депутати підтримали порядок компенсації витрат, пов'язаних з демонтажем засклення. Загалом у місті реставрують 10 таких фасадів.

"Частково з балконів і лоджій на них прибрали засклення, що не включене до технічної документації та псує зовнішній вигляд. Компенсації з міського бюджету виділятимуть, щоб заохотити людей добровільно демонтувати пластик та скло", - йдеться у повідомленні.

У мерії зазначають, що таким чином хочуть вплинути і на мешканців уже відреставрованих будівель, і на тих, чиї будинки тільки готують до ремонту.

Тепер у міськраді Дніпра збиратимуть спеціальну комісію, котра визначатиме розмір компенсації видавати в кожному окремому випадку.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що у Дніпрі після 2020 року не будуть формувати районні ради. Таким чином в місті скоротять апарат чиновників. На сьогодні в Дніпрі функціонують вісім райрад, вони допрацюють до кінця каденції, а після 2020 року їх не будуть формувати.