ua en ru

"Дніпро" має намір отримати не менше 10 миллионое євро за трансфер Коноплянки

"Дніпро" має намір отримати не менше 10 миллионое євро за трансфер Коноплянки Фото: Євген Коноплянка

У клубі вважають, що Женя пішов негарно

Президент "Дніпра" Ігор Коломойський прокоментував гучний трансфер півзахисника Коноплянки в іспанську "Севілью", пише канал 1+1.

"У Коноплянки 1 липня або серпня, наскільки я знаю, закінчувався контракт, і він ставав вільним агентом. Він не продовжував контракт, хоча ми намагалися продовжити протягом останніх 1,5 років. Коноплянку я дуже поважаю, як футболіста, як людину, як патріота, але по відношенню до "Дніпра", я вважаю, несправедливо сталося. Він з його агентами, з його батьком, створив таку ситуацію, що футбольний клуб "Дніпро" за Коноплянку може взагалі нічого не отримати. Природно, ми не застосовували важку артилерію, щоб захистити свої права. Але я зателефонував батькові і сказав, що за Женю клуб планував виручити 10 мільйонів євро або доларів, не важливо чого. У розмірі тих сум, які у нас стояли у попередніх контрактах, які він продовжував", - сказав Коломойський.

"Вони вирішили піти в обхід - теж немає питань, "Севілья", беріть, все, що ми не дополучим з "Севільї" - там 15%, по-моєму, у нас за умовами контракту, від подальшого перепродажу, Ви повинні пам'ятати, що це Ви повинні футбольного клубу "Дніпро". Ну, а футбольний клуб "Дніпро", сподіваюся, вже як-то з Вас отримає ці гроші. "Дніпро" хоче отримати 10 мільйонів від перепродажу, все, що не доплатить "Севілья", тоді доведеться доплатити сім'ї Коноплянки. Інакше це буде несправедливо", - додав президент клубу.

Нагадаємо, після місяця переговорів з різними командами, Коноплянка зупинив свій вибір на "Севільї", де вже був офіційно представлений.