ua en ru

"Дніпро" і "Динамо" пройшли в 1/4 фінала Ліги Європи

"Дніпро" і "Динамо" пройшли в 1/4 фінала Ліги Європи Під час матчу "Динамо"-"Евертон"

Четвер 19 березня став справжнім святом українського футболу - київське «Динамо» та дніпропетровський «Дніпро» прорвалися у чвертьфінал Ліги Європи.

Зокрема, «Динамо» на столичному НСК «Олімпійський» показало ефектний і ефективний футбол, розгромивши «Евертон» з рахунком 5:2. Це особливо вражає, якщо згадати, що перший матч проти англійців динамівці програли 1:2.

По закінченні матчу головний тренер киян Сергій Ребров в бліцінтерв'ю телеканалу «Футбол 2» підвів підсумок матчу. «Я радий за хлопців. Вони дійсно подарували свято всій Україні і нікого не залишили байдужим. Так, пропустили кілька м'ячів, але, напевно, тим і цікавий футбол. І треба подякувати хлопцям, які дійсно віддали всі сили на полі... Я чув, яка була тиша при рахунку 1:1. Добре, що ми забили другий м'яч, і все піднеслися духом. Трибуни повинні допомагати футболістам. Їм сто відсотків потрібна така підтримка», - заявив Ребров.

У свою чергу «Дніпро» у жорсткій боротьбі вирвав першу в історії клубу чвертьфінальну європутівку у «Аякса». Перший матч у Києві команда Мирона Маркевича виграла з рахунком 1:0, але матч-відповідь в Амстердамі програла 1:2. Однак «Дніпро» виходить у чвертьфінал через голу, забитого в гостях.

Результати матчів 1/8 фіналу Ліги Європи:
"Динамо" К (Україна) - "Евертон" (Англія) - 5:2 (перший матч - 1:2).
"Аякс" (Голландія) - "Дніпро" (Україна) - 2:1, д. в. (0:1)
"Торіно" (Італія) - "Зеніт" (Росія) - 1:0 (0:2)
"Динамо" М (Росія) - "Наполі" (Італія) - 0:0 (1:3)
"Бешикташ" (Туреччина) - "Брюгге" (Бельгія) - 1:3 (1:2)
"Інтер" (Італія) - "Вольфсбург" (Німеччина) - 1:2 (1:3)
"Рома" (Італія) - "Фіорентина" (Італія) - 0:3 (1:1)
"Севілья" (Іспанія) - "Вільярреал" (Іспанія) - 2:1 (3:1)

Жеребкування 1/4 фіналу Ліги Європи відбудеться в п'ятницю, 20 березня.