ua en ru

Дмитро Медведєв сподівається, що Росія до кінця 2011 р. вступить до СОТ

Президент РФ Дмитро Медведєв висловив надію, що Росія зможе до кінця 2011 р. завершити переговори з усіма членами СОТ, щоб вступити в цю організацію до наміченого терміну. Про це він заявив, виступаючи сьогодні, 10 червня, в Нижньому Новгороді на саміті Росія-ЄС, передає "Сіньхуа".
Медведєв на прес-конференції заявив, що хоча переговори щодо вступу Росії до СОТ тривають вже 17 років, даний процес знову затягується. "Незважаючи на те, що Росія виконала всі необхідні вимоги, цей процес затягується. Розраховуємо на підтримку європейських колег у цьому питанні", - сказав він.
На думку Медвевдева, шанси на те, що Росії до кінця поточного року вдасться приєднатися до СОТ, дуже високі.
Голова Європейської ради Херман Ван Ромпей на сьогоднішній прес-конференції зазначив, що майбутні парламентські вибори Росії не вплинуть на процес її вступу до СОТ, ЄС і Росія будуть продовжувати переговори, щоб Росія до кінця 2011 р. вступила в цю організацію.
Голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу висловив думку про те, що Росія може в цьому році вступити до СОТ за умови підтримки з ЄС постійного діалогу з санітарних та фітосанітарних заходів.