ua en ru

Дмитро Фірташ планує за 5 років інвестувати 3 млрд дол. у свої хімічні підприємства

Бізнесмен, голова ради директорів Group DF Дмитро Фірташ має намір в найближчі п'ять років інвестувати 3 млрд дол. на модернізацію підконтрольних йому підприємств хімічної галузі, що випускають переважно добрива та засоби захисту рослин, щоб збільшити поставки вітчизняної продукції і знизити частку імпорту на внутрішньому ринку, передає Reuters з посиланням на прес-службу Фірташа.
"Ми розписали програму розвитку з хімії на 5-6 років. Ми чітко визначили, що ввозять в Україну, скільки ввозять, скільки буде споживати Україна. Ми можемо, як мінімум, поборотися за свій ринок", - заявив Фірташ.
За словами бізнесмена, в даний час основна частина продукції імпортується в Україну з Росії та Німеччини.
"Якщо ми самі будемо випускати продукцію, яку сьогодні Україна імпортує, ми досить серйозно виправимо ситуацію з валютним балансом країни. Ми забезпечимо української продукцією внутрішній ринок. Паралельно треба розвивати експорт",- додав бізнесмен.
Він також сказав, що крім збільшення випуску продукції, в його планах - створення мережі супермаркетів по продажу агрохімії - від добрив до засобів захисту рослин.
"Продукція буде йти безпосередньо з підприємств, і це буде вигідно для споживачів", - сказав Фірташ.
За словами бізнесмена, що сконцентрував за останні роки у своїй власності заводи "Стирол", "Рівнеазот", "Сєверодонецький Азот" і "Черкаський Азот", йому вдалося забезпечити повне завантаження підприємств, які виробляють азотні добрива і раніше працювали на 20% потужності.
"За рік позиція українських азотних заводів на внутрішньому ринку суттєво змінилася - ми відвоювали 30% ринку у росіян", - сказав Фірташ.
Нагадаємо, раніше він заявив, що планує вдвічі збільшити потужність "Кримського титану" протягом найближчих трьох років і інвестувати в його розвиток 250 млн дол.