ua en ru

Для завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську необхідно 365 млн євро, - Куличенко

Вартість будівництва метрополітену в Дніпропетровську складає 365 млн євро. Про це заявив міський голова Дніпропетровська Іван Куличенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Сьогодні, 30 травня, депутати міської ради Дніпропетровська ухвалили рішення про затвердження проекту "Завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську" і угоди про залучення коштів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Відповідно до рішення затверджується проект "Завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську" і узгоджується залучення коштів ЄБРР і ЄІБ у сумі 304 млн євро.

"Є доручення Президента України, на підставі яких ведеться підготовка отримання кредиту для завершення будівництва метрополітену в Дніпропетровську. Позичальником буде держава - тобто Мінфін отримує цей кредит для держави Україна і передає міській раді Дніпропетровська, як субвенцію на безповоротній основі... У нас немає різночитань. Для завершення будівництва метрополітену необхідно 365 млн євро", - сказав Куличенко.