ua en ru

Для завершення роботи над містобудівним кадастром потрібно ще 2-3 роки, - Головархітектури КМДА

Для повного завершення роботи над містобудівним кадастром департаменту містобудування та архітектури знадобиться ще 2-3 роки. Про це сьогодні під час демонстрації практичних можливостей електронної системи містобудівного кадастру повідомив начальник служби містобудівного кадастру департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) Андрій Вавриш, передає кореспондент РБК-Україна.

"Процес створення кадастру було розпочато рік тому, в травні місяці минулого року була сформована служба градкадастра, у вересні місяці була прийнята програма запровадження, у четвертому кварталі минулого року була проведена наукова робота, яка триває і зараз. Я думаю, що робота буде продовжуватися ще роки два-три, і це тільки для того, щоб вивести її на повну потужність", - повідомляв Вавріш.

За його словами, на сьогоднішній день для створення кадастру було витрачено близько 3,5 млн грн. З них коштів міського бюджету - 350 тис. грн, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) - близько 3 млн грн.

Геоінформаційний веб-портал містобудівного кадастру почав роботу 1 липня 2013 р. Згідно з твердженням провідного спеціаліста з ГІС-технологіями групи впровадження проектів Українського державного проектного інституту Ярослава Калініна, відучора на портал надійшло 10 тис. запитів.

Вавриш зазначив, що неточності, пов'язані з відсутністю деяких зон зелених насаджень, будуть видалені до кінця цього тижня. Також до кінця тижня чиновник пообіцяв інтегрувати роботу містобудівного та земельного кадастрів.

За словами начальника служби містобудівного кадастру, довідки з кадастру почали видавати ще з 15 квітня. З того часу Главархитектурой було видано 4000 документів, за якими Київрадою було прийнято близько 200 рішень.

Нагадаємо, раніше Вавриш повідомляв, що 2 липня Головархітектури надасть працівникам з регіонів диски з безкоштовним російським програмним забезпеченням "Панорама", на основі якого будуть створені місцеві містобудівні кадастри. Сьогодні відповідних матеріалів надано не було.

Міський земельний кадастр був прийнятий 18 квітня 2013 р.