ua en ru

Для заступника голови ДФС розслідування у відомстві не стало повною несподіванкою

Анатолій Макаренко, тимчасово усунений з посади заступника голови Державної фіскальної служби (ГФС), повідомив, що близько місяця тому звернувся до керівництва ДФС з ініціативою провести розслідування в відношенні всіх чуток, наклепів, розмов, доповідей, повідомлень, які оточували митну складову відомства останнім часом. Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна, відповідаючи на питання, чи стало дня нього неочікуванним рішення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про проведення службового розслідування у ДФС.

Однак Макаренко зазначив, що для нього стало несподіванкою те, в якій саме формі все відбулося.

"Але розслідування не тільки митної складової просто необхідно. Я однозначно "за", і з готовністю це приймаю. Крім того, це дозволить розставити акценти, у тому числі, і в тій ситуації, яку спичинив відомий народний депутат (Віталій Хомутинник, - ред.), і покаже проблеми на митниці", - зазначив він.

Макаренко підкреслив, якщо в ході розслідування будуть виявлені нові проблеми і засоби їх вирішення, тоді він підтримує дане службове розслідування.

Нагадаємо, 24 лютого прем'єр Яценюк заявив про початок службового розслідування щодо діяльності голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса, першого заступника голови ГФС Володимира Хоменка та заступника голови ГФС Анатолія Макаренка