ua en ru

Для посилення безпеки України повинна співпрацювати з НАТО, ОБСЄ, ОДКБ і СНД, - Клюєв

Для посилення безпеки України повинна співпрацювати з НАТО, ОБСЄ, ОДКБ і СНД. Про це в ході парламентських слухань заявив Секретар РНБО України Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми стоїмо на порозі формування нового світового устрою... Стабільна однополярна система у минулому... Новий світовий порядок повинен формуватися при активній участі України. Ми повинні розвивати стратегічні відносини з Росією, США, країнами ЄС, Близького Сходу, з Китаєм. Потрібно прискорити процес євроінтеграції при збереженні взаємовигідних і дружніх стосунків пострадянського простору", - заявив Клюєв.

Секретар РНБО впевнений, що "Україна повинна брати участь у вирішенні локальних заморожених конфліктів. І для нас тут важлива участь в міжнародних організаціях: ОБСЄ, НАТО, СНД, ОДКБ".

За його словами, 90% проблем у сфері безпеки створюють економічні виклики: "Останні двадцять років не приділялося уваги посиленню економічного потенціалу і обороноздатності України... Саме тому нам необхідні реальні економічні реформи. Вони вже початі в рамках комплексної програми реформування Президента України до 2014 року".

Відзначимо, Клюєв також заявив, що Україні в найближчих 5-7 років не загрожують локальні війни.