ua en ru

Для збереження таємниці слідства необхідно узгодити судове законодавство і Кримінально-процесуальний кодекс, - О.Медведько

Для збереження таємниці слідства необхідно узгодити судове законодавство і Кримінально-процесуальний кодекс. Про це на прес-конференції заявив генеральний прокурор Олександр Медведько, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами генпрокурора, недоліки в законодавстві призводять до витоку слідчої інформації, що шкодить слідству. Він пояснив, що причина такого витоку у неузгодженості законів. Зокрема, закон зобов'язує судову гілку влади оприлюднювати рішення судів в державному реєстрі рішень суду (в тому числі й рішення про обшуки та арешти), в той час, коли згідно з КПК ця інформація не може бути оприлюднена до закінчення слідчих дій.

З огляду на це О.Медведько заявив, що звернувся до Президента і Кабміну з пропозицією ініціювати відповідні зміни до законодавства. «Вчора я підписав документи і на ім'я президента і в кабінет міністрів... ми також надіслали їм відповідні законопроекти», - сказав він.