ua en ru

Для самозабезпечення електроенергією Криму знадобиться близько двох років, - Темиргалієв

Для повного самозабезпечення електроенергією Республіці Крим знадобиться приблизно два роки.

Для повного самозабезпечення електроенергією Республіці Крим знадобиться приблизно два роки. Про це в прямому ефірі "Росія-24" повідомив перший віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв.

"У довгостроковому періоді у нас будуть будуватися дві парогазові електростанції. Середня тривалість їх будівництва складе близько двох з половиною років. Тобто, приблизно два роки нам потрібно для того, щоб повністю Крим не залежав від Києва через постачання електроенергії", - пояснив Темиргалієв.

Як передає "Росія-24", також влада Криму розглядають можливість модернізації Сімферопольської ТЕЦ потужністю 90 МВт. Раніше був розроблений план реконструкції турбінного цеху і збільшення потужності до 300 МВт. В результаті Сімферопольська ТЕЦ буде виробляти до половини споживаної зараз Кримом енергії.

Як передає телеканал, наказ про початок будівництва двох нових ТЕЦ вже віддано, також скоро на півострів будуть перекинуті з Сочі дев'ять мобільних електростанцій.

23 березня ввечері Темиргалієв повідомляв, що Україна напередодні ввечері знизила обсяг подається в Крим електроенергії на 50%. В результаті було знеструмлено близько 30% півострова. В українській компанії ДТЕК відзначали, що відключення світла пов'язана з виведенням у ремонт ЛЕП в результаті аварійного дефекту.

Вранці 24 березня компанія "ДТЕК Крименерго" перейшла на звичайний режим енергопостачання, однак пізніше компанія повідомила, що близько 20:00 мск знову отримала від диспетчера команду про введення графіків аварійних відключень.

Причина застосування таких заходів, як говорилося в повідомленні диспетчера, - недопущення розвитку особливої системної аварії з відділення Криму від об'єднаної енергосистеми України у зв'язку з аварійним ремонтом ліній 330 кВ Каховка-Островська та Мелітополь-Джанкой.