ua en ru

Для зростання цін на пальне немає економічного підгрунтя, - експерт

Оператори ринку нафтопродуктів України не очікують у жовтні 2011 р. значного підвищення цін на АЗС країни. Про це на брифінгу заявив президент Асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леонід Косянчук , передає кореспондент РБК-Україна.

"Можу заспокоїти громадськість, що, бодай на перші дві декади цього місяця, ми не очікуємо жодних негараздів щодо ціноутворення. І я не думаю, що буде підняття цін, бо для того немає економічного підґрунтя. Тенденція до зниження збереглася і у вересні по відношенню до серпня, і таким чином жовтень має пройти спокійно", - сказав він.

За словами Косянчука, у серпні 2011 р. ринок спрацював на зниження, і у вересні це зниження нівелювало ефект від скасування пільг щодо сплати акцизу на імпорт нафтопродуктів. "Тобто, 50 копійок (за літр), що очікував ринок, були знівельовані, і сьогодні ринок від 8 до 11 копійок піднявся", - пояснив він.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України також не очікує підвищення цін на нафтопродукти в роздрібних мережах АЗС у першій декаді жовтня, пояснюючи це падінням світових цін на нафту.