ua en ru

Для вирішення завдання щодо прискорення економічного зростання в МЕРТ проведуть реорганізацію, - Максюта

Основною метою Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. є зміна моделі економічного розвитку з більшою орієнтацією на внутрішній ринок, пожвавлення промислової активності і акцентом на залучення інвестицій. Про це сьогодні в ході прямої телефонної урядової лінії сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

«Це має сформувати більш стійку модель економіки з розвиненим внутрішнім виробництвом, внутрішнім ринком та фінансовим сектором, що дозволить економіці більш стійко реагувати на можливі зміни у світовій економіці та кризові явища, які періодично мають місце. Зовнішні фактори ми намагаємося сьогодні нейтралізувати за рахунок внутрішнього ринку. Справа це не швидке, так як потрібно створювати нові і модернізувати старі виробничі потужності», - зазначив Максюта.

Він підкреслив, що політика уряду дозволить захистити вітчизняного виробника і посилити його позиції. «Ми переконані, що сьогодні потрібно відновити виробничий потенціал України. Необхідно оновити виробничі потужності, щоб Україна була виробничим державою», - сказав Максюта.

Також він повідомив, що сьогодні основне завдання МЕРТ - прискорення темпів розвитку вітчизняної економіки в найближчі роки до рівня провідних країн світу. «Для цього здійснюється ряд заходів, спрямованих на дерегулювання, приймаються закони, які створюють особливі умови для потенційних інвесторів. Все це, поряд із забезпеченням високого рівня доходів населення, створює сприятливі умови для прискорення розвитку економіки», - підкреслив перший заступник голови МЕРТ.

На його думку, виконати поставлене завдання допоможе запланована реорганізація МЕРТ. «У нас є серйозні плани щодо реорганізації міністерства - створення інституту, здатного більш ефективно реагувати на виклики, які виникають сьогодні перед країною. Міністерство повинно працювати в тісному зв'язку з бізнесом, оперативно реагувати на зміни в економіці, для того щоб забезпечувати високі темпи її зростання», - резюмував Максюта.