ua en ru

Для реформування українського Мін'юсту планується залучення міжнародної фіндопомоги, - Гецадзе

Для реформування українських органів юстиції планується залучення міжнародної фінансової допомоги. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив претендент на посаду заступника міністра юстиції України Гія Гецадзе.

"Обов'язково. У мене запланована зустріч з представниками Світового банку. Також ми плануємо зустрічатися з донорами з різних країн. Таким чином, система буде більш прозора і відкрита. А чим більше система відкрита, тим більше вона захищена від корупції", - зазначив він.

Крім того, за словами Гецадзе, до реформування Мін'юсту будуть залучені експерти з США та ЄС.

"Так. У мене вже були зустрічі з представниками різних іноземних компаній, які виявляють бажання співпрацювати. Серед інших, я вже провів зустріч з USAID. Вони дали попередню згоду на допомогу нам у моніторингу та тренінгах", - повідомив претендент на пост заступника міністра юстиції.

Нагадаємо, в січні 2015 Комісія з питань громадянства при Президентові України внесла пропозицію Президенту Петру Порошенку про надання громадянства п'яти іноземцям, які претендують на посади в українських органах влади, в тому числі Гії Гецадзе.

Влада України стала активно залучати до роботи в керівному складі органів влади іноземців. Так, членами Кабміну були призначені американка Наталя Енн Яресько (глава Мінфіну України), литовець Айварас Абрамавічус (глава Мінекономіки України) і грузин Олександр Квіташвілі (глава МОЗ).

На думку Порошенка, це допоможе Україні провести реформи і перемогти корупцію.