ua en ru

Для ліквідації надлишкового озброєння необхідно залучати позабюджетні кошти, - М.Єжель

Для ліквідації надлишкового озброєння необхідно залучати позабюджетні кошти. Про це на брифінгу заявив міністр оборони Михайло Єжель, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Військові бази та склади озброєння розформовуються з 2006 р., але до сьогодні розформовано дуже мало... Але в поточному році ми вже вивезли за межі України 3,2 тис т ракетного палива меланж... Ми завтра маємо зустрітися з командирами цих військових частин, для того, щоб знайти варіанти, щоб не лише за рахунок бюджету, який мізерний у цьому напрямку, але й шукати інші варіанти, вести переговори з місцевою владою (щодо фінансування утилізації боєприпасів)", - сказав міністр.
М.Єжель зазначив, що найближчим часом збере керівників військових підприємств для того, щоб вирішити питання доцільності їх подальшого функціонування, оскільки багато з них не приносить ніякої користі збройним силам.
За словами міністра, потребує скорочення штат військових науково-дослідних центрів, де служать 1500 офіцерів, "і лише 10-20% з них мають науковий ступінь".