ua en ru

ДК British Gas виявила велике родовище газу в територіальних водах Єгипту

У територіальних водах Єгипту виявлено велике родовище природного газу. Родовище було виявлено дочірнім підприємством компанії British Gas. Про це повідомив сьогодні прес-секретар Міністерства нафти і природних ресурсів країни Махфуз аль-Бунні, передає агентство Associated Press.

За словами аль-Бунні, запаси родовища можуть містити 123 млрд куб. м газу і близько 1,6 млн бар. газового конденсату. Щоденна продуктивність родовища, за приблизними оцінками, може скласти до 40 млн куб. м газу в день.

Основні газоносні шари родовища розташовуються на відстані 3 км від м. Раас-аль-Бар на півночі Єгипту. Глибина моря в цьому районі дорівнює приблизно 11 м.

Нагадаємо, 7 лютого 2012 р. відбулося підписання двох концесійних угод між Арабською Республікою Єгипет (АРЄ), ДП "Закордоннафтогаз", НАК "Нафтогаз Україна" і державної холдингової нафтовою компанією "Гануб Ель-Ваді" на проведення розвідки, розробки та експлуатації родовищ нафти і газу на територіях Wadi El Mahareeth і Sauth Wadi Mahareeth в Східній пустелі Єгипту.