ua en ru

УЄФА відкрив справу проти Російського футбольного союзу через неналежне поводження фанатів з РФ

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відкрив дисциплінарну справу щодо Російського футбольного союзу в зв'язку з неналежною поведінкою вболівальників на матчі між збірними Росії та Чехії. Як наголошується на сайті Союзу європейських футбольних асоціацій, "вивчивши звіти з безпеки і доступні фото-та відеоматеріали, УЄФА оголосив, що відкриває дисциплінарну справу щодо Російського футбольного союзу в зв'язку з неналежною поведінкою вболівальників, використанням та киданням на поле феєрверків, а також демонстрацією банерів з недозволеним змістом на матчі групи "А" між збірними Росії і Чехії, що відбувся 8 червня у Вроцлаві".

Крім того, УЄФА у співпраці з мережею "Футбол проти расизму в Європі" (FARE) почне розслідування у зв'язку з отриманою інформацією про образу чеських футболістів російськими вболівальниками. Так, у справі буде присутній розгляд за фактом образ на адресу деяких гравців, які нібито мали місце з боку вболівальників російської збірної. Можливо, мається на увазі гравець чеської команди Теодор Гебр Селассіє, який був єдиним чорношкірим футболістом на полі в матчі збірних Росії та Чехії. Раніше з'являлася інформація, що на його адресу з боку російських уболівальників звучали расистські вигуки.

Як раніше повідомляли польські ЗМІ, у Вроцлаві 8 червня стався інцидент за участю російських уболівальників, які побили співробітників футбольного стадіону, де відбувався матч між росіянами і чехами. Серйозно постраждали чотири людини, які були госпіталізовані, але після огляду виписані. Чи були затримані хулігани, не уточнюється.

Напередодні матчу начальник головного управління забезпечення охорони громадського порядку МВС Росії генерал-лейтенант поліції Юрій Демидов повідомив, що для сприяння польським і українським правоохоронним органам при роботі з російськими фанатами сформовані дві робочі групи - одна в Польщі, інша в Україні. "Поведінка російських громадян на трибунах далеко від ідеалу, і допомога МВС Росії у виявленні серед вболівальників осіб, які неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності за правопорушення в період проведення футбольних матчів, дозволить уникнути Російському футбольному союзу (РФС) можливих штрафів", - пояснив Демидов. Він підкреслив, що, відповідно до регламенту Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), РФС несе відповідальність за поведінку росіян на матчах чемпіонату.

Нагадаємо, матч між збірною Росії і Чехії пройшов напередодні і завершився розгромом чеської команди з рахунком 4:1.