ua en ru

Дистанція між Ляшком і народом скоротилася практично до нуля, - політолог

Дистанція між людьми і лідером Радикальної партії Олегом Ляшком зменшилася фактично до нуля. До такого висновку приходить політолог Володимир Цибулько у своєму блозі.

На підтвердження своєї тези, він наводить два приклади: перший це продаж політиком позашляховика для потреб і лікування поранених бійців у зоні АТО. І другий - це особисті враження політолога від реакції студії на виступ Ляшко на телеефірі "Свободи слова".

На думку експерта, дистанція між людьми і політиком значно скоротилася. "Може навіть до ступеня відносин між давно знайомими людьми, які не можуть не довіряти один одному, але можуть не погоджуватися з позицією один одного. Такі відносини спостерігалися і раніше, таким політиком був, наприклад, В'ячеслав Чорновіл", - зазначив Цибулько.

Політолог вважає, що Ляшко з телевізійного образу поступово перетворився для кого-то фігуру останньої надії, для когось - на інструмент помсти політичній системі, зліпленій за олігархічними лекалами.

"Але конкуренція в політиці ніколи не породжує споживача політики, оскільки дане споживацтво - це завжди відмова від відповідальності за зроблений вибір. Тому і запит на радикалізм крою Ляшко частиною сприймається не як спосіб змінити владу в бік підконтрольності суспільству, а лише як інструмент помсти частини маргінальної середовища політичного класу за його егоїстичність", - наголосив Цибулько.