ua en ru

Директором ДТЕК Курахівської ТЕС призначено Анатолія Боричевського

Директором ДТЕК Курахівська ТЕС призначений Анатолій Боричевський, який раніше обіймав посаду головного інженера станції і пропрацював на підприємстві більше 20 років. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

Анатолій Боричевський працює на Курахівській ТЕС з 1992 р. Після закінчення Донецького національного технічного університету за спеціальністю "Електричні станції", він прийшов працювати на Курахівську ТЕС електромонтером електричного цеху. У 2008 р. був призначений заступником головного інженера з реконструкції, брав участь у проектах з модернізації енергоблоків №5,7 ДТЕК Курахівської ТЕС. З листопада 2010 р. Анатолій Боричевський - головний інженер Курахівської ТЕС. У 2012 р. Анатолій Боричевська удостоєний державної премії в галузі науки і техніки як співавтор наукової роботи на тему модернізації діючих турбогенераторів для теплових станцій. Наукова розробка спрямована на збільшення потужності та ефективності енергоблоків, на підвищення екологічної безпеки.

"ДТЕК Курахівська ТЕС для досягнення стратегічних завдань Компанії реалізувала проекти з модернізації чотирьох енергоблоків станції, впроваджені і діють міжнародні стандарти в системі управління охороною праці (OHSAS 18001) та екологічного менеджменту (ISO 14001:2004). Для подальшого розвитку Курахівської ТЕС нам належить провести модернізацію ще на трьох енергоблоках, щоб збільшити маневреність обладнання, автоматизувати всі робочі процеси блоку і знизити рівень викидів в атмосферу. Інвестиції в розвиток станції в 2013-2015 роках перевищать 1 млрд грн. Поетапно на всіх реконструйованих енергоблоках будуть встановлені нові електрофільтри та системи безперервного контролю викидів, станція знизить викиди твердих часток до європейських стандартів - 50 мг/м3", - говорить директор ДТЕК Курахівська ТЕС Анатолій Боричевський.