ua en ru

Директор Rothschild розповів про спроби продати "Рошен"

Директор Rothschild розповів про спроби продати "Рошен" Фото: Джованні Сальветти (facebook.com giovanni.salvetti)

Українська компанія зацікавила кількох потенційних покупців

Продаж української кондитерської корпорації "Рошен" (Roshen) виявилася досить складним завданням для компаній-агентів. Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів керуючий директор компанії Rothschild в СНД Джованні Сальветти.

За його словами, корпорація надала всю необхідну інформацію, яка могла б зацікавити потенційних покупців.

"Коли ми разом з ICU прийняли цей мандат, ми знали, що це - дуже складне завдання. Ми насправді дуже постаралися, і компанія надала всю необхідну інформацію. Ми зв'язалися з усіма основними світовими гравцями, які працюють в цьому секторі: європейцями, північноамериканцями, азіатами, а також з деякими великими інвестиційними фондами", - розповів Сальветти.

Він розповів, що агенти прекрасно усвідомлювали, що компанією, ринкова вартість якої становить кілька мільярдів доларів, можуть зацікавитися тільки дуже великі гравці світового масштабу.

Однак, очікування агентів не виправдалися, оскільки незважаючи на виражений інтерес, потенційні клієнти "ввічливо відмовилися від покупки "Рошен".

Сальветти пояснив, що причиною відмови стали значні ризики на тлі кризи між Україною і Росією.

Тому, резюмував директор Rothschild, рішення про розміщення частки Петра Порошенка в корпорації (а не у всій компанії, де також є ряд акціонерів, не мають контрольного пакету, включаючи найбільший міноритарний пакет акцій у генерального директора) у форматі "сліпого" трасту, був прозорим і єдиним робочим варіантом ефективного відділення Порошенко від його прав власності на акції

Нагадаємо, Rothschild звільнила юристів Roshen і призначила своїх директорів для керівництва "сліпим трастом".