ua en ru

Rothschild звільнила юристів Roshen і призначила своїх директорів для керівництва "сліпим трастом"

Rothschild звільнила юристів Roshen і призначила своїх директорів для керівництва "сліпим трастом" Фото - Уніан

Rothschild звільнила директорів, призначених кіпрськими юристами Порошенка

Компанія RothschildTrust звільнила частину юристів з Кіпру, які раніше працювали в корпорації Roshen. Про це йдеться в статті "А чи до"сліпого" трасту передали Roshen?" на "112-Україна".

Так, згідно з опублікованими відомостями з корпоративного реєстру Кіпру, компанія Rothschild звільнила директорів, призначених кіпрськими юристами президента Петра Порошенка, і визначила директором компанію RTB Administrators AG. Ця компанія зареєстрована за адресою банку Rothschild у Швейцарії та здійснює управління підприємствами.

"Rothschild зробила ще одну кадрову зміну – призначила двох додаткових директорів на Кіпрі. Сумнівів, що Rothschild не просто записала своє ім'я до списку акціонерів, а активно зайнялася управлінням на цьому рівні, не залишається", - йдеться в матеріалі.

Як повідомляється, крім того, RothschildTrust здійснила кадрові зміни в нідерландській компанії Roshen Europe B.V., призначивши до ради директорів Альбертуса ван Біка.

"Компанія Roshen Europe B.V., як відомо, на 85% володіє ТОВ "Центрально-європейська кондитерська корпорація" - тим самим Roshen і в свою чергу на 100% належить CEE Confectionery Investments. Згідно з опублікованими кіпрськими документами, 100% усієї цієї структури належить RothschildTrust (Schweiz) AG в якості траста Prime Capital Asset Trust", - йдеться в статті.

У матеріалі зазначено, що, судячи з "картинки", яка склалася довкола "сліпого трасту" Roshen, є підстави говорити, що він існує.

"А також збігається з тим, що можна було б очікувати у випадку з незалежним повноправним керівником бізнесу – призначення власних директорів після створення трасту показує, що Rothschild підійшла до завдання з усією скрупульозністю. Загалом а траст то дійсно "сліпий", - зазначається в статті.