ua en ru

Директора Інституту агроекології затримано на хабарі в 500 тис. доларів

Директора Інституту агроекології затримано на хабарі в 500 тис. доларів Фото: Орест Фурдичко (facebook.com-Орест Фурдичко)

Суд уже помістив його під варту на 60 діб

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили та затримали одразу після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 300 тис. доларів директора Інституту агроекології і природокористування Національної аграрної академії наук, екс-голову Львівської облради Ореста Фурдичка та його спільника. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"За даними слідства, директор установи у змові з іншою особою вимагали неправомірну вигоду в розмірі 500 тис. доларів США для буцімто передачі керівництву Національної академії аграрних наук України. Сума передбачалася за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між вказаною науково-дослідною установою та суб’єктом господарювання", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що 31 грудня 2017 року затриманим повідомлено про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу.

"1 січня 2018 року слідчим суддею підозрюваному директору науково-дослідної установи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб із альтернативою застави в 3 млн гривень, а його співучаснику - тримання під вартою з альтернативою застави в 1 млн гривень", - доповіли в НАБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що директора "Міжнародного аеропорту "Миколаїв" Михайло Галайко затримано на хабарі голові Миколаївської обласної державної адміністрації Олексію Савченку в 700 тис. гривень.