ua en ru

Директор Іллічівського порту звільнений, - Саакашвілі

Директор Іллічівського порту звільнений, - Саакашвілі Фото: Міхеїл Саакашвілі

Наказ про звільнення підписано

Директор Іллічівського морського торговельного порту Юрій Крук звільнений. Про це під час візиту на підприємство заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі, передає Таймер.

Як повідомляється, наказ про звільнення Крука з посади директора порту підписаний і набув чинності.

"Я був учора в Києві, спеціально поїхав, і ми домоглися документа, щоб відсторонити від посади керівника Іллічівського порту пана Крука, і призначити тимчасово виконуючого обов'язки. Дізнавшись, що ми їдемо, він оголосив, що отруївся і терміново пішов у "заліг". Звичайний шахраюватий український чиновник, який вирішив злягти з політичним грипом. Я буду чекати, поки він одужає, але сюди не повернеться, він піде в інші місця, куди всі вони повинні піти", - розповів Саакашвілі.

Крім цього, Саакашвілі розповів про корупційної угоди, в якій фігурує порт.

"Історія полягає в тому, що коли я був призначений головою ОДА, до того часу був оголошений конкурс на заміщення місця директора Іллічівського порту, і був кандидатом пан Крук. Потім на його голову несподівано нагрянув я. Були всілякі пропозиції від нього через других та третіх осіб, це в його стилі і в стилі. Природно, ми на це не пішли, і почали вивчати діяльність цього порту, після чого несподівано Кабмін, або хто-то в Кабміні, я не знаю, хто конкретно, поміняв статус порту, і конкурс був відкладений на шість місяців замість того, щоб він завершився в червні, і потім ми зрозуміли чому це сталося. Кілька днів тому цей порт оформив договір на перший і другий причали з офшорною компанією. І, практично, ці причали поплили з контролю української держави і українського бюджету. У мене немає сумніву, що ми тут маємо справу з великою корупційною оборудкою", - пояснив Саакашвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі заявляв, що необхідно усунути з посади керівника Іллічівського морського торговельного порту Юрія Крука.

"Коли я був призначений Головою ОДА, вже було оголошено конкурс на нового начальника порту, але після мого призначення з незрозумілих мені причин цей конкурс був скасований. Підозрюю, що мало місце лобіювання корупційних інтересів в Києві, так як знали, що при моїй присутності не вдалося б зберегти стару гвардію, яка весь цей час грабувала Україну через транзакції в офшорах і контрабанду. Думаю, на цьому етапі потрібно негайно усунути від керівництва порту пана Крука", - заявив Саакашвілі.

Зазначимо, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський 21 липня підписав накази про оголошення конкурсного відбору керівників 5 підприємств, серед яких ДП "Іллічівський морський торговельний порт".