ua en ru

Директора держпідприємства у Сумській області затримано на хабарі

Директора держпідприємства у Сумській області затримано на хабарі Фото: затриманий глава держпідприємства

За хабарництво, привласнення і розтрату майна йому повідомлено про підозру

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Сумській області встановили, що посадові особи державного агролісового підприємства за певну грошову винагороду здійснюють незаконний відпуск лісу. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Зокрема протягом квітня 2016 року директор лісгоспу за надання лісопродукції поза бухгалтерським обліком вимагав та отримував хабарі від працівників цього ж підприємства та місцевих бізнесменів", - з'ясували правоохоронці.

Прокуратура Роменського району відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

"У рамках кримінального провадження оперативники не тільки задокументували факти одержання керівником ДП неправомірної вигоди на суму 20 тисяч гривень, а також встановили факти вчинення посадовцем іншого правопорушення. Зокрема керівник із метою подальшого збагачення привласнив майно держпідприємства. Деревина вивозилася на підконтрольні йому лісопереробні товариства та реалізовувалась", - йдеться в повідомленні.


За цим фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

29 квітня працівники Управління захисту економіки Нацполіції у Сумській області та Роменської місцевої прокуратури затримали директора лісгоспу під час отримання чергового хабара. У службовому кабінеті правоохоронці вилучили грошові кошти.

Наразі за вимагання та отримання неправомірної вигоди, а також привласнення та розтрату майна йому повідомлено про підозру.

Нагадаємо, нещодавно у Хмельницькій області затримали заступника начальника райвідділу поліції на хабарі в 1 тисячу доларів.