ua en ru

Дипломати впевнені, що розрив відносин з Росією не позначиться на українцях в РФ

Дипломати впевнені, що розрив відносин з Росією не позначиться на українцях в РФ Фото: Грищенко впевнений, що Москва "не депортує всіх українців" з РФ

На їх думку, це не лягає в офіційну лінію Кремля про те, що росіяни і українці один народ

Колишні міністри закордонних справ України Костянтин Грищенко та Володимир Огризко вважає, що розрив дипломатичних відносин України з Російською Федерацією не позначиться на українцях, які зараз перебувають в РФ. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Не так страшний чорт: що чекати Україні від розриву дипвідносин з Росією".

"Не варто чекати, що завтра Москва депортує всіх українців. Це не лягає в офіційну лінію Кремля про те, що росіяни і українці один народ", - заявив Грищенко.


Огризко згоден з Грищенком і зазначає, що розрив дипвідносин ніяк не вплине на захист українців на території Росії.

"Росія не звертає уваги ні на які міжнародно-правові документи. Так що, розрив зовнішніх відносин нічого не додасть і не втратить у плані захисту наших громадян на російській території", - повідомив Огризко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що метою затримання "кримської диверсійно-розвідувальної групи" є спроба виторгувати у України затриманих на українській території росіян.