ua en ru

Дипломати з США заборгували Лондону більше 300 тис. фунтів за рік

Дипломати з США заборгували Лондону більше 300 тис. фунтів за рік Фото: Лондон (pixabay.com xxolgaxx)

Дипломати протягом 2017 року не сплатили штрафи за несплату збору за в'їзд у центр Лондона

Працюючі в Лондоні дипломати з США протягом 2017 року не сплатили штрафи за несплату збору за в'їзд у центр британської столиці на більш ніж 300 тис. фунтів стерлінгів. Про це повідомляє газета The Independent.

За її інформацією, у МЗС Великобританії пройшли спеціальні зустрічі з представниками дипмісії, на яких обговорювалася проблема несплати цих штрафів.

"Офіційні особи з МЗС Великобританії чинять тиск на дипмісії для того, щоб вони оплачували штрафи і заборгованості", - наводить видання слова представника британського зовнішньополітичного відомства.

Водночас у посольстві США в Лондоні вважають, що плата за в'їзд є "податком, яким дипмісія, відповідно до міжнародного законодавства, не повинна обкладатися".

Як повідомляється, керівництво транспортної компанії Лондона Transport for London попередило, що якщо штрафи так і не будуть виплачені, то справу передадуть до суду.

Зазначено, що плата за в'їзд у центр Лондона стягується з лютого 2003 року. Ця міра була введена для того, щоб зменшити кількість пробок у Лондоні і мотивувати місцевих жителів користуватися громадським транспортом. Штраф за несплату становить до 195 фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з Національного архіву Великої Британії зникли тисячі урядових документів щодо найбільш суперечливих епізодів історії 20 століття.