ua en ru

Динамо - Зеніт: Гольова феєрія при нічийному результаті

Якщо в минулому сезоні "Динамо" розчаровувало, то в передсезонних матчах кияни радують свою публіку. У перших двох матчах Об'єднаного турніру динамівці обіграли і "Спартак", і "Зеніт". При цьому команда показала досить непогану гру, як для літа. Сьогодні ж "Динамо" зіграло свій найкращий матч у рамках турніру. І хоча перемоги досягти не вдалося, гра команди дає привід сподіватися на краще.

Якщо в минулому сезоні "Динамо" розчаровувало, то в передсезонних матчах кияни радують свою публіку. У перших двох матчах Об'єднаного турніру динамівці обіграли і "Спартак", і "Зеніт". При цьому команда показала досить непогану гру, як для літа. Сьогодні ж "Динамо" зіграло свій найкращий матч у рамках турніру. І хоча перемоги досягти не вдалося (3:3), гра команди дає привід сподіватися на краще.

"Динамо" почало домашній матч з "Зенітом" агресивно. Активна гра флангами за участю флангових захисників дозволяла киянам розрізати захисні редути пітерців. У ці хвилини Морозенко та Сілва, а також Дуду з Ярмоленком були центральними фігурами на полі. Тиск на ворота Лодигіна завершився голом Гармаша. Ярмоленко зробив шедевральний пас на центрального півзахисника, а той, уникнувши офсайду, розстріляв ворота.

"Динамо" і після голу грало в атакуючий футбол, однак пізніше віддало ініціативу, щоб проводити контратаки. При таких швидкісних флангах це було цілком закономірно. Однак "Зеніт" зміг більше не пропустити, а під кінець першого тайму і зовсім забив гол. Не допрацювали динамівці на правому фланзі, дозволивши Зирянову відпасувати на Данні.

Динамо - Зеніт: Гольова феєрія при нічийному результаті

Другий тайм також почався з атак "Динамо". На сцену вийшов Дуду. Спочатку він запоров вихід один на один, коли не зміг обробити м'яч, а потім забив. Не встигли вболівальники на трибунах обговорити дебют Ленса у футболці "Динамо", як статечна атака киян по правому флангу з участю все того ж Ленса призвела до невинного навісу у центр штрафного. Однак захисники "Зеніту" чудили сьогодні не менше динамівців. У цьому моменті вони просто скинули м'яч неприкритому Дуду, дозволивши тому без перешкод пробити повз Лодигіна.

Динамо - Зеніт: Гольова феєрія при нічийному результаті

Потім тренери провели серію замін. У "Зеніта" вийшов Джорджевич. Він ще стане героєм Пітера, але пізніше. А поки "Зеніт" сподівався хіба що на контратаки. Одна з них завершилася голом Кержакова, яким центральні захисники дали кілька секунд, щоб пробити Коваля.

Динамо - Зеніт: Гольова феєрія при нічийному результаті

"Динамо" почало все спочатку. Але пропустив ще один гол. Сілва зробив пас у штрафний Селіну, та такий, що Джорджевич перехопив його, підробив і пробив у дев'ятку воріт Коваля. Гол на порожньому місці, а грати залишалося менше 10 хвилин. До честі "Динамо" команда не здалася. Олег Блохін на лавці стрибав, закликаючи всіх іти в атаку. На 90-й хвилині матчу кияни отримали право на штрафний. Велозу навісив у центр штрафного, де вже чекали свого шансу майже всі польові "Динамо". Безус в боротьбі змусив Нету помилитися і зрізати м'яч у кут своїх воріт. На цьому гольова феєрія і завершилася - 3:3.

Таким чином, "Динамо" набрав сім очок в трьох матчах і продовжує очолювати таблицю Об'єднаного турніру.

1. Динамо - 7
2. Спартак - 4
3. Шахтар - 4
4. Зеніт - 1.