ua en ru

Дилери Renault і Skoda призупинили продаж автомобілів в Україні

Дилери Renault і Skoda через невизначеність на валютному ринку призупинили продаж автомобілів в Україні.

Дилери Renault і Skoda через невизначеність на валютному ринку призупинили продаж автомобілів в Україні. Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Як заявив вчора виданню регіональний директор "Атлант-М Юг" (дилер Renault) Олександр Дмитерчук компанія отримала повідомлення від імпортера про призупинення продажів. За його словами, рішення прийнято поки на один день.

Генеральний директор ТОВ "Єврокар" (ТМ Skoda) Марина Яковлєва також каже, що через коливання курсу компанії довелося призупинити продажу кінцевим споживачам, крім тих, перед якими існують зобов'язання.
Не планують зупиняти продажі автомобілів Volkswagen.

Зростання вартості автомобілів, як наголошується, стосується як імпортного, так і українського виробництва. За даними салону "Автоцентр на Московському" (дилер ЗАЗ, Chery, Opel, Chevrolet, Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Dodge), за останні кілька днів на всі моделі ціни зросли в середньому на 20%. В АІС підвищили вартість на автомобілі в межах 2-7% і кажуть, що в їхній компанії тренд на припинення продажів не торкнувся бренди Geely, SsangYong і MG.

У той же час учасники ринку відзначають, що автомобілі, викуплені їх дилерами, будуть продаватися і далі

Нагадаємо, вчора вранці гривня опустилася по відношенню до долара приблизно на 1 грн.