ua en ru

Die Welt: РФ використовує Сирію в якості випробувального полігону для нової зброї

Die Welt: РФ використовує Сирію в якості випробувального полігону для нової зброї

Операція в Сирії є першим військовим розгортанням РФ за межами колишнього СРСР з кінця холодної війни

Майже три тижні Військово-повітряні сили (ВПС) Росії здійснюють бомбардування Сирії. Це також зручна можливість протестувати нещодавно розроблену військову техніку - і відправити Заходу послання, йдеться в статті, опублікованій в німецькій газеті Die Welt.

Так, зазначається, що на вихідних Президент Росії Володимир Путін на державному телебаченні гордо розповідав про нові російські ракети "Калібр". 26 ракет були випущені в останній тиждень з чотирьох суден у Каспійському морі в напрямку Сирії.

"Калібр" у розпорядженні російської армії всього три роки. Його вперше випробували в бою", - наголошується в статті.

Крім того, Путін похвалив "високотехнологічне, високоточне, сучасне озброєння".

Також автор статті зазначає, що ракети летіли на відстань 1500 кілометрів по шляху 147 разів змінювали напрямок свого польоту. Вони літали на висоту між 80 і 1300 метрів.

"Проте, одного аспекту Путін не торкнувся, і ведучий теж не питав: Чотири з 26 крилатих ракет, за даними США, приземлилися в Ірані. Іранське телебачення повідомило про невідомих об'єктах, які вибухнули в селі недалеко від північного іранського міста Такаб. І Росія, і Іран спростували інформацію американців і назвали її пропагандою. Міністерство оборони Росії заявило, що всі ракети досягли своїх цілей", - пише автор.

За його словами, операція в Сирії є першим військовим розгортанням Росії за межами колишнього Радянського Союзу з кінця холодної війни.

"З його допомогою Путін переслідує кілька політичних цілей: Він хоче грати ключову роль, коли мова йде про майбутнє Сирії. Він хоче бути на рівних із Заходом. Він хоче по можливості запропонувати угоду і відсунути конфлікт в Україні на задній план. І він хоче надати військову підтримку своєму союзникові, що президентові Сирії Башару аль-Асаду", - наголошується в статті.

Таким чином, як зазначає автор, для російської армії та оборонної промисловості це бойове завдання - вже випробування.

"В останні роки Росія вклала сотні мільярдів євро в модернізацію і реформу армії. Тепер вони можуть продемонструвати свої навички", - підсумував автор статті.

Нагадаємо, Росія спростовує свою участь у конфлікті в Сирії.

Так сьогодні, 15 жовтня, у МЗС РФ спростували інформацію про постачання зброї курдам в Сирії.