ua en ru

Чинний домініканський президент лідирує на виборах

Чинний домініканський президент лідирує на виборах Фото: вибори в Домінікані

У країні проходять вибори нового президента

Чинний президент Домініканської Республіки Данило Медіна на минулих в неділю загальних виборах набрав 60,4% голосів. Про це повідомляє газета Listín Diario.

Близько 3 тисяч співробітників не з'явилися на виборчі дільниці в Домініканській Республіці


В Домініканській Республіці опозиція підтримала кандидатуру Абинадера на пост президента

При цьому, за рішенням Центральної виборчої комісії (ЦВК), голосування завершилося на годину пізніше - о 19:00 за місцевим часом - через проблеми, що виникли на дільницях

Як уточнив голова ЦВК Роберто Росаріо, після електронного підрахунку 1,24% бюлетенів на другому місці кандидат від опозиції Луїс Абинадер (36,18%).

Зазначимо, на загальних виборах в Домініканській Республіці 26 політичних організацій оскаржують більше 4 тисяч мандатів, включаючи пости президента і віце-президента країни, сенаторів і депутатів Національного конгресу і Центральноамериканського парламенту, мерів і їх заступників, керівників муніципальних властей. Для визначення переможця достатньо простої більшості голосів - 50% плюс один голос.

Нагадаємо, у неділю в трьох містах країни.жителі виступали проти процесу імпічменту та відсторонення Ділми Руссефф від посади президента Бразилії пройшли.